SAK
Jos uutiskatsaus ei näy, katso se täältä.
SAK - 14.2.2014 - 12:30

SAK puolustaa laajapohjaisia ammattitutkintoja

– Koulutuksen tulee taata riittävät eväät ammatin vaihtamiseen tulevaisuudessa. Se on monella nuorella edessä työuran aikana, SAK:n koulutuspäällikkö Mikko Koskinen toteaa.

Ammattitutkinnon suorittaneille löytyy töitä nyt ja vastaisuudessa, kertoo tänään perjantaina julkaistu Amisdialogi-tutkimus. Koskisen mukaan työelämässä pärjääminen edellyttää kuitenkin monipuolista osaamista. Jos koulutuksessa korostuu liiaksi työssä oppiminen, on riskinä turhan kapea ammattitaito.

SAK onkin esittänyt niin sanotun 2+1-mallin lisäämistä ammatillisessa koulutuksessa. Siinä kolmevuotisesta koulutuksesta kaksi vuotta opiskellaan oppilaitoksessa ja kolmas vuosi työssä oppisopimuksella.

Mikko Koskisen kommentit ammattikoulutuksesta


Testaa tietosi työelämästä

SAK on kehittänyt opetuksen avuksi uudenlaisen mobiililaitteilla ja tietokoneilla pelattavan työelämäpelin. Peli on tarkoitettu erityisesti peruskoulun yläluokkien, ammatillisten oppilaitosten ja lukioiden oppilaille, mutta muutkin ovat tervetulleita sitä pelaamaan.

Työelämäpelin kysymykset käsittelevät muun muassa työaikaa ja palkkaa, työsopimusta ja työsuojelua. Henkilökohtaisen pistesaldon lisäksi pelaajat voivat haastaa kavereitaan kaksintaisteluun ja kerätä pisteitä luokalleen ja koululleen.

Testaa omat tietosi työelämästä osoitteessa www.tyoelamapeli.fi.

SAK:n muut opetuskäyttöön suunnitellut materiaalit


Helpotetut eläkereitit tarpeen

SAK ei ole valmis luopumaan varhaiseläkkeistä osana eläkeuudistusta. Asiantuntija Katja Veirto SAK:sta muistuttaa, että nykyinen eläkejärjestelmä toimii pääsääntöisesti hyvin. Helpotettuja eläkereittejä tarvitaan kuitenkin niille, joiden voimat eivät riitä työntekoon.

Eläketurvakeskuksen tutkimuksen mukaan huomattavalla osalla työntekijöistä ja toimihenkilöistä vanhuuseläkeaikaa edeltää työkyvyttömyyseläke tai työttömyys.

Katja Veirton kommentit tutkimuksesta

 

SAK:n eläkekiertue käynnistyy

SAK järjestää eri puolella Suomea tiedotustilaisuuksia työura- ja eläkeneuvotteluihin liittyvistä tavoitteistaan. Kiertue alkaa helmikuun loppupuolella ja jatkuu koko maaliskuun ajan. Paikkakuntakohtaiset ajankohdat löytyvät SAK:n työura- ja eläkesivuilta ensi viikon aikana.

SAK:n työura- ja eläkesivut


SAK twiittaa tunnuksella @duunarit

SAK twiittaa nyt omalla tunnuksella @duunarit. Seuraamalla SAK:ta Twitterissä saat muun muassa SAK:n pääuutiset heti omalle etusivullesi. SAK:ta koskevia viestejä voit hakea Twitteristä myös tunnisteella #SAKfi.

Twitter on yhteisöpalvelu, jossa käyttäjät voivat kirjoittaa, lukea ja jakaa 140 merkin mittaisia viestejä eli twiittejä verkossa. Palvelun käyttö vaatii kirjautumisen osoitteessa twitter.com.

Twitter-opas vasta-alkajille

Uutisia ammattiliitoista