Valtiolle neuvottelutulos kilpailukykysopimuksesta

Valtion pääsopijajärjestöt ja valtion työmarkkinalaitos saavuttivat tiistain vastaisena yönä neuvottelutuloksen kilpailukykysopimuksen soveltamisesta valtiolle. Asiasta on uutinen nettisivuillamme Valtiolle kilpailukykysopimuksen mukainen neuvottelutulos. Voimaantulo edellyttää osapuolten päättäjien hyväksyntää. JHL:n edustajisto on osaltamme sopimuksen hyväksynyt tänään.

Liitteinä neuvottelutulosteksti ja pääkohtia koskeva kalvosarja. Teemme lähipäivinä lyhyen videoselostuksen ratkaisusta ja ehkä tuo kalvosarjakin jalostuu.

Toivon nyt siis malttia tulkintojen kanssa työpaikoilla. Ensi viikolla varmasti saamme lähtemään teille selventävää ”rautalanka”-materiaalia, mm. lomarahaleikkauksen aikamääreiden merkityksestä.

Virastoissa ei tämän johdosta ole pääsääntöisesti mitään neuvoteltavaa. Vain puolustusvoimissa ja rajavartiolaitoksessa, joissa on oma työaikasopimus, käydään virastotasolla niitä koskevat neuvottelut keskustason ratkaisuja vastaavista toteutuksista niihin sopimuksiin. Näissä meillä sopimustoimitsijat Lassi Majamaa ja Jorma Viiala osallistuvat. Lisäksi on eräitä virastokohtaisia muita työaikajärjestelyjä (ainakin GTK mainittiin, ehkä LUKEkin?), joissa on tarpeen katsoa miten tuo pidennysmalli toteutuu. Niistä on syytä olla yhteydessä hallinnonalan vastuutoimitsijaan meillä. Edellä mainitut Harri Turusen hanskassa. Lisäksi OM:n alalla on ns. työajattomien osalta käytävä neuvottelu työajan pidentämisestä. Siinä on kuitenkin perälautana palauttaminen keskustasolle ja keskustasolle ei ole määritelty perälautaa. Sopimustoimitsija Mikko Siljander ohjeistaa näiden ryhmien osalta neuvottelijoita.

Neuvottelutulos

Kalvosarja valtion neuvottelutuloksesta

Edunvalvontaterveisin

Kristian Karrasch
Valtiosektorin neuvottelupäällikkö
Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry